1. Úvodní stránka
  2. Základní škola
  3. Aktuálně
  4. Pěšky do školy

Pěšky do školy

V rámci Evropského týdne mobility od 18.9. do 22.9. 2023 proběhla na naší škole akce Pěšky do školy,

kdy se žáci snažili chodit do školy pěšky, přijet na kole nebo autobusem. Případně jeli autem, ale část cesty došli pěšky.
Dobrovolníci monitorovali počet aut u školy před akcí a během ní. Doprava se při akci většinou snížila. Více informací viz Monitoring počtu aut.
Akce se zúčastnili oba stupně. V rámci školy byla na prvním stupni nejvíce aktivní třída 2.A, která získala 111 bodů. Druhá se umístila třída 2.B s počtem 91 bodů. Velké zapojení také předvedla třída 1.A, která nasbírala 88 bodů. Tyto třídy se též zabývaly bezpečností po cestě do školy. Třída 2.A navíc tvořila ve výtvarné výchově a pracovních činnostech 3D model školy a okolí. Každodenní společné cesty z náměstí do školy absolvovaly děti z 2.B s jejich třídní paní učitelkou.
Na druhém stupni byla nejaktivnější třída 8.B, kdy žáci celý týden nejezdili autem do školy a získali tedy 100 bodů. Jako druzí se umístili žáci z 6.A s 93 body. Tato třída se zapojila do výzvy po dobu dvou týdnů. Na třetím místě byla třída 8.A s 90 body.

pdfVýsledky akce Pěšky do školy

pdfMonitoring počtu aut