1. Úvodní stránka
  2. Školní jídelna
  3. Jídelníček

Jídelníček

23. 5. 2022 - 27. 5. 2022

Den

 

Alergeny

 Pondělí

23. 5. 

polévka: Hrstková/luštěninová/ 

1,3,6,7,9 

hlavní menu: Sekaná pečeně se sýrem, vařené brambory m.m., okurkový salát, čaj, ochucené mléko  1,3,7 
přesnídávka MŠ: Obilná směs s mlékem, čaj šípkový s ovocným sirupem  1,7,8 
odpolední svačina MŠ Chléb, pomazánka brokolicová, mléko  1,7 

 Úterý

24. 5.

polévka: Z jarní zeleniny  1,3,6,7,9 
hlavní menu: Nudle s tvarohem, kompot, čaj, mléčný koktejl  1,3,7 
přesnídávka MŠ:  Chléb, pomazánka z tuňáka, zelenina-kedlubna, čaj malinový  1,4,7 
odpolední svačina MŠ:  Pletýnka grahamová, máslo, zelenina-mrkev, caro s mlékem  1,7 

 Středa

25. 5.

polévka: Rajčatová s bulgurem 1,7
hlavní menu: Rybí filé pečené na bylinkách, bramborová kaše, hlávkový salát, čaj, mošt  1,4,7 
přesnídávka MŠ: Rohlík slunečnicový, flora, zelenina-paprika, kakao  1,6,7,13 
odpolední svačina MŠ:  Pudink s piškoty, čaj zelený s citronem  1,3,7,8 

 Čtvrtek

26. 5.

polévka:  Fazolová 
hlavní menu: Hovězí maso po znojemsku, dušená rýže, zelenina-paprika, čaj, ochucené mléko, jogurt  1,3,7,9,10 
přesnídávka MŠ: Loupáček, mléko  1,3,7 
odpolední svačina MŠ:  Chléb, vícezrnný, lučina, čaj ze zahradních plodů  1,6,7 

 Pátek

27. 5.

polévka:  Hovězí se špeclemi 1,3,9
hlavní menu: Vepřová pečeně, kysané zelí, bramborové knedlíky, čaj, ovoce/jablko/ 
přesnídávka MŠ: Chléb, pomazánka s masem a vejci, zelenina-paprika, čaj černý s citronem  1,3,7 
odpolední svačina MŠ:  Rohlík, nutela, mléko  1,5,6,7,8 

Změna jídel vyhrazena.

Strava je určena k okamžité spotřebě.

Seznam alergenů

1 - obiloviny obsahující lepek 6 - sójové boby 11 - sezamová semena
2 - korýši 7 - mléko 12 - oxid siřičitý
3 - vejce 8 - skořápkové plody 13 - vlčí bob
4 - ryby 9 - celer 14 - měkkýši
5 - podzemnice olejná 10 - hořčice

pdfSEZNAM ALERGENŮ

Podrobnější informace o výskytu konkrétních alergenů č. 1(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridních odrůd a výrobků z nich) a č. 8 (mandle a ořechy lískové, vlašské, kešu, pekanové, para, pistácie, makadamie a výrobků z nich) obsažených v pokrmech jsou k dispozici u vedoucí školní jídelny (Alena Pánková, tel: 566 532 589).