1. Úvodní stránka
  2. Základní škola
  3. Třídy
  4. 8. B
  5. Třídní stránka
  6. První pomoc

První pomoc

Naše třída se zúčastnila projektu První pomoc do škol.

Přijeli za námi studenti Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ze Žďáru nad Sázavou, aby nás s touto problematikou seznámili.
Na začátku se nám představili a informovali nás o plánu, co nás čeká. Začali o tom, co udělat, když uvidíme někoho ležet a jak se máme v této situaci zachovat. Zopakovali nám číslo na záchranku a další složky záchranného systému. Vysvětlili nám, jak je důležité si stáhnout do mobilu aplikaci záchranka, protože v případě volání prostřednictvím této aplikace nemusíme uvádět polohu, kde se nacházíme, protože ta je vidět automaticky.
V dalších dvou hodinách jsme si prakticky ukázali, jak se zastavuje krvácení a skoro všichni jsme si to vyzkoušeli. V posledním bloku jsme začali probírat popáleniny. Zjistili jsme, jaké jsou stupně popálenin a jak se chovat, když se popálíme. Dále jsme začali probírat resuscitaci a skoro všichni jsme si ji vyzkoušeli. Ke konci jsme viděli dvě videa. První video bylo o tom, co se nachází v záchrance a druhé přímo ze zdravotnické školy.
Na závěr jsme se rozloučili. Program se nám velmi líbil.

Zapsal Adam Janda